Нюкасъл затвърди добрата форма, в която се намира, след като постигна втора поредна победа, като днес спечели с 2:1 домакинството си на коравия отбор на Борнемут. И трите попадения в срещата, която бе от 12-ия кръг на Висшата лига, паднаха през първата част. Соломон Рондон откри за "свраките" в 7-ата минута и отново той удвои в 40-ата. Лерма върна един гол в добавеното време за Борнемут, но той не бе достатъчен дори за точка. 

Така Нюкасъл вече е четиринадесети с 9 точки, докато Борнемут се намира на шестото място с 20 пункта. 

В друг от срещите, които се играха по едно и също време, Саутхямптън изпусна да победи Уотфорд, като двата отбора врътнаха равенство 1:1. За "светците" резултата бе открил Маноло Габиадини в 20-ата минута, а в 82-ата минута Хосе Холебас спечели точката за "пчеличките".

С този хикс Уотфорд събра 20 точки на 7-ото място, докато Сотън е едва седемнадесети с 8 пункта.

Тимът от зоната на изпадащите Хъдърсфийлд пък успя да вземе точка срещу стабилно подсилилия се тим на Уест Хям през лятото, като двата тима завършиха също при резултат 1:1. Алекс Причард откри за "териерите" още в 6-ата минута, а чак в 74-ата "чуковете" успяха да изравнят чрез Фелипе Андерсон. 

Така след този резултат Хъдърсфийлд остава предпоследен с едва 7 точки от 12 кръга, докато Уест Хям е на 13-ото място с 12 пункта.


АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019