Ръководството на Висшата лига е изпратило първите документи за начина на провеждането на мачовете от 17 юни нататък, когато сезонът бъде рестартиран. В тях става ясно, че на стадионите ще може да присъстват максимум 300 човека. В това число се включват и хората, които ще работят в рамките на съоръжението, но е и по трибуните или терена.

Всеки отбор ще има право на 20 футболисти на място (18 в групата и двама в режим на готовност). Треньорският и медицинският екип на всеки отбор може да наброява максимум 12 души. Всеки клуб има право да има 10 човека от управата на трибуните.

Освен рефера, двамата му асистенти и резервния съдия, на трибуните ще има и допълнителен арбитър, който да може да бъде използван при нужда. Всички членове на екипа, следящ ВАР, ще бъдат разположени в отделни кабини в централата си в лондонския бизнесцентър „Стокли Парк“.

Всички пресконференции преди мачовете и след техния край ще се провеждат чрез видео платформа. Ще бъдат намалени и екипите на медиите. Телевизията, предаваща двубоя, ще има право на 98 души на стадиона и 75 извън него. По принцип бройката е поне три пъти по-голяма.

Максимум 25 пишещи журналисти и 15 радио коментатори ще могат да заемат своите места. Всеки отбор има на максимум четири представители на собствените си медийни отдели. 23 служители на Висшата лига и 15 международни коментатори ще допълват определените за медиите бройки.

Освен това ще има четирима служители за взимане на допинг проби и максимум до шестима скаути на отборите от другите отбори във Висшата лига.