Левият бек на Манчестър Сити Бенжамен Менди се прибра у дома, след като беше освободен от затвора под парична гаранция. 27-годишният френски национал беше зад решетките от август насам.

Той е разследван по седем обвинения за изнасилване и едно за опит за сексуално посегателство. Те са свързани с пет жени, които са на възраст над 16 години.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Менди прекара Коледа в затвора „Стренджуейс“, който е с един от най-строгите режими в Англия. Повод за това бяха съображения за сигурност. Преди това той беше настанен в затворническото общежитие „Алткорс“, който е от Категория „Б“ според местната система за класификация на местата за лишаване от свобода.

На разпространените кадри се вижда как Бенжамен Менди напуска затвора, облечен в жълто-зелена затворнически гащиризон. Вижда се, че той се качва с белезници на специален микробус.

Освобождаването под гаранция е станало след проведено вчера съдебно изслушване. Постановено е, че футболистът няма право да напуска дома си в Престбъри (графство Чешър). Имотът има шест спални и струва 4,8 милиона паунда. Менди го купи от известния състезател по крикет Андрю Флинтоф през 2018 г.

Докато е под домашен арест, играчът на Манчестър Сити няма право на никакъв контакт с хора, които са му повдигнали обвиненията в изнасилване.

Вчерашното изслушване е четвъртото, на което световният шампион с Франция от 2018 г. е поискал освобождаване под гаранция. Предишното беше през октомври, но тогава молбата му беше отхвърлена.

Бенджамен Менди прекара 134 дни в затвора, след като наруши първоначалните условия за освобождаване под домашен арест. Следващото му явяване пред съда трябва да се състои на 24 януари. За последно французинът игра в мач от Висшата лига на 15 август, когато Манчестър Сити загуби с 0:1 от Тотнъм.

Заедно с левия бек на "гражданите" подсъдим е и неговият приятел Луи Саха Матюри (40 г.), срещу когото има шест обвинения за изнасилване и едно за сексуално посегателство.

снимки: Profimedia.bg