Арсенал обяви официално привличането на украинския национал Олександър Зинченко от Манчестър Сити, като според британските медии сделката е за 32 милиона паунда. Лондончани ще платят първоначално 30 милиона, а 2 милиона са в потенциални бонуси.

25-годишният украински национал работи с мениджъра на “артилеристите” Микел Артета на “Етихад” по време на престоя на наставника като помощник на Хосеп Гуардиола.

Зинченко подписа 4-годишен договор с "артилеристите" до лятото на 2026 година. За "гражданите" в продължение на шест години най-често се изявяваше като ляв краен бранител, но може да играе и като халф.

Украинецът е петото ново попълнение на Арсенал и второто от шампиона на Англия след Габриел Жезус. В клуба пристигнаха още Фабио Виейра, Маркиньос и вратарят Мат Търнър.

“Много сме щастливи. Той е играч, който лично познавам много добре от периода ми в Манчестър Сити. Алекс е играч на много високо ниво, който ще ни даде вариативност”, заяви Артета след обявяването на трансфера.

“Това е сбъдната мечта за мен, защото от дете съм фен на Арсенал. От времето на Анри и Фабрегас. Гледах с наслада тези мачове, този Арсенал. Започнах да обичам клуба, така че съм развълнуван да играя за него”, сподели самият Зинченко.