Манчестър Юнайтед официално обяви назначението на бившия си голмайстор Рууд ван Нистелрой и Рене Хаке за помощници на мениджъра Ерик тен Хаг с договори до лятото на 2026 година, когато изтича и контрактът на нидерландския специалиста.

Ван Нистелрой игра за Юнайтед от 2001 до 2006 г., след това за Реал (Мадрид), Хамбург и последният му клуб беше Малага. С "червените дяволо" той стана шампион на Англия през 2002/03 и спечели ФА Къп през сезон 2003/04. 

„Радвам се, че Рене и Рууд се съгласиха да се присъединят към нашия проект, добавяйки богат опит, знания и нова енергия към персонала. Сега е добър момент да освежим треньорския екип, тъй като се стремим да надграждаме постиженията от последните две години и да преминем към следващото ниво“, заяви Ерик тен Хаг.

„Заедно с Ерик работим за укрепване на всички области на операциите на първия отбор на нашите мъже и обновяването на треньорския щаб е важна част от това. За мен е особено удоволствие да приветствам Рууд обратно в клуба, където се радваше на толкова много успехи като играч, и знам, че той и Рене ще помогнат за укрепването на манталитета на победителите и високите стандарти, към които се стремим“, коментира спортният директор Дан Ашуърт.

Стив Макларън и Дарън Флетчър остават част от щаба на Тен Хаг, докато Мичел ван дер Гааг, който бе първи помощник на нидерландския треньор напуска клуба.