ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Американските собственици на Ливърпул от Fenway Sports Group (FSG) официално обявиха клуба за продажба и потвърдиха появилите се по-рано информации за шокиращите им намерения.

"В последно време имаше няколко смени на собствеността на клубове от Висшата лига и слухове за такива. Не е изненадващо, че ние често сме питани за състоянието на собствеността на Ливърпул. При правилната оферта, която е в най-добрите интереси на клуба, Ливърпул се продава. За момента ние сме изцяло отдадени на това да осигурим успех на този исторически отбор и на терена, и извън него. Но заявяваме готовност за преговори", написаха още американците", съобщиха от FSG в изявление до медиите. 

Клубът от "Анфийлд" бе закупен от инвестиционната компания през октомври 2010 година за сумата от 300 милиона паунда от бившите собственици Джордж Джилет и Том Хикс.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Изявлението идва в странен момент, след като преди три месеца Том Уърнър, президент на Ливърпул и дясна ръка на боса Джон Хенри, обяви, че FSG няма намерение да си тръгва от клуба и го вижда като един от най-дългосрочните си проекти ,Под ръководството на FSG клубът е в най-доброто си икономическо състояние в цялата история - четвърти в класацията на най-скъпо струващите марки във футбола, като само Реал, Барселона и Манчестър Юнайтед са над него.

На терена успехите за Ливърпул също са налице след привличането на Юрген Клоп като мениджър - титлата в Англия след 30 години пауза, Шампионската лига и два загубени финала, световната клубна титла и всеки трофей в английския футбол.

Наскоро Челси бе продаден за сумата от 4,250 милиарда паунда и сумата за евентуалната продажба на акциите на Ливърпул се очаква да бъде сходна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК