Манчестър Юнайтед официално обяви привличането на френския защитник Лени Йоро. 18-годишният талант от Лил подписа договор с "червените дяволи" до юни 2029 г.

Юнайтед плаща на френския клуб 62 милиона евро за правата на французина.

"Манчестър Юнайтед има удоволствието да потвърди, че Лени Йоро се присъедини към клуба. Френският защитник подписа договор до юни 2029 г. с опция за удължаване с още една година", информираха "червените дяволи".

Йоро е само на 18 години, но изигра 60 мача за първия отбор за Лил. През миналия сезон той беше включен в отбора на Лига 1 за сезона, като помогна на клуба си да завърши четвърти в първенството.

„Да подпиша с велик клуб, какъвто е Манчестър Юнайтед, толкова рано в моята кариера е невероятна чест", каза Йоро.

„Още от първите ми разговори с клуба те изложиха ясен план как мога да се развивам в Манчестър като част от този вълнуващ проект и показаха много грижа за мен и семейството ми. Запознат съм с историята на младите играчи в Манчестър Юнайтед и смятам, че това може да бъде идеалното място да разгърна потенциала си и да постигна амбициите си, заедно с новите ми съотборници. Нямам търпение да започна", каза още французинът,

Припомняме, че вчера Юнайтед подписа и с нидерландец - Джошуа Зиркзее от Болоня. За 23-годишния нападател „червените дяволи“ ще платят 42 милиона евро на италианския клуб на няколко транша през следващите 3 години.