Мануел Пелегрини е новият мениджър на Уест Хям. 64-годишният чилиец  подписа договор за три години и наследява на поста Дейвид Мойс, който напусна преди няколко дни.

Бившият наставник на Реал Мадрид и Манчестър Сити напусна китайския Хебей Форчън, за да подпише договор с „чуковете“.

 „Радостен съм да приветствам с добре дошъл Мануел Пелегрини в Уест Хям. Той е един от най-уважаваните футболни треньори в света и всички ние нямаме търпение да започнем да работим заедно“, коментира босът на клуба Дейвид Съливан.

„За нас беше важно да назначим някой, който познава Висшата лига, който не само познава противниците, но и Уест Хям и нашите амбиции. Мануел има репутацията на треньор, който изповядва атакуващ футбол и умее да извлича максимума от футболистите си. Ние вярваме, че той ще доведе нови таланти на „Лондон Стейдиъм“, както и ще подобри настоящия ни състав. Преди всичко той е победител, който знае какво се изисква да бъдеш печаливш на най-високото ниво“, каза още той.

Пелегрини започва треньорската си кариера в Универсидад де Чили, след това преминава през Палестино, Универсидад Католика, отново Палестино, ЛДУ Кито, Сан Лоренцо, Ривър Плейт, Виляреал (2004-2009), Реал Мадрид (2009-2010), Малага (2010-2013), Манчестър Сити (2013-16) и Хабей Форчън (2016-18).

С Манчестър Сити чилиецът стана шампион на Англия през 2014 година.