Втородивизионният английски Норич официално представи бившия защитник на Левски Хосе Кордоба. Днес отвори летният трансферен прозорец в Чемпиъншип и това позволи на „канарчетата“ да обявят сделката със „сините“. 23-годишният панамски национал даде и първото си интервю като футболист на английския клуб.

„Много съм щастлив. Виждам, че Норич е като семейство и аз търсих нещо подобно. Почувствах, че трябва да направя този избор. С мениджъра и спортния директор говорихме за бъдещето и тяхната идея за клуба. И двамата са на едно мнение, което ме удовлетворява. Почувствах, че това е нещото, което търся“, заяви Кордоба.

„Аз съм такъв тим защитник, че обичам да играя с топката, да я владея повече. Опитвам се да помагам на моите съотборници във всеки случай и всяка ситуация без топка“, добави бившият защитник на Левски.

„Гледал съм Висшата лига и Чемпиъншип, а също и испанската Ла Лига. Убедил съм се колко е трудно. Нивото е много високо, конкуренцията и амбицията на всеки играч са големи. Мисля, че това е добро място за мен“, добави панамецът.

„Участието на Копа Америка е мечта. Мога да натрупам много опит от това. Нямам търпение да дам най-доброто от себе си за националния отбор“, завърши Хосе Кордоба.