Голямото дерби на Англия между Манчестър Юнайтед и Ливърпул няма да се играе днес заради масовия протест на феновете на "червените дяволи" срещу собствениците на клуба. Английската ФА заложи на сигурността и не позволи големият сблъсък да се състои. Все още не е ясно кога ще се проведе двубоят.

По-рано през деня фенове на "червените дяволи" нахлуха на терена на стадион „Олд Трафорд“ в знак на протест срещу собствениците на клуба от семейство Глейзър. Привържениците се събраха и пред хотел "Lowry", където футболистите на любимия им тим бяха са отседнали преди мача.

Предварително се знаеше, че ще има протести срещу собствениците от фамилия Глейзър и градските власти и клубът бяха нащрек, но като масовост и създало се напрежение, привържениците изненадаха органите на реда. Бяха повикани допълнителни части на полицията, която прогони голяма част от феновете от района на стадиона. Действията на органите на реда предизвикаха реакции, хвърлени бутилки и някои сблъсъци.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Съдията Майкъл Оливер не бе допуснат да влезе на "Олд Трафорд", но впоследствие реферите все пак успяха да влязат и половин час преди предварително планирания начален час 18:30 огледаха терена от дистанция. От Висшата лига искаха мачът да се състои, но след разговори между ръководните фактори, двата клуба и съдиите бе взето решение срещата да не се проведе.

Гневни фенове протестираха срещу семейство Глейзър през 2005 година при придобиването на мажоритарен дял. Недоволството се увеличаваше след поредица от несполучливи решения и липса на успехи, а решението за присъединяване към проекта Европейска Суперлига вбеси още повече феновете, които искат продажба на клуба.