Мачът между Брентфорд и Манчестър Юнайтед от междинния 17-и кръг на Висшата лига беше отложен. Причинате е, че няколко футболисти и служители в клуба от "Олд Трафорд" са дали положителни проби за коронавирус.

Именно поради тази причина вчера базата на "червените дяволи" беше затворена, а тренировката на отбора отменена. След това от Висшата лига взеха решение да отложат предстоящия двубой между Брентфорд и Юнайтед, който трябваше да се изиграе тази вечер от 21:30 часа българско време.

„Манчестър Юнайтед потвърждава, че срещата ни от Висшата лига срещу Брентфорд, която трябваше да се изиграе във вторник, 14 декември, е отложена, като тепърва ще бъде решено кога ще се проведе. След като PCR тестовете потвърдиха данните от бързите тестове на играчите и служителите, стана ясно, че имаме бързо разпространение на заразата, което трябва да бъде следено изкъсо. 

Затова бе взето решението за затваряне на базата в Карингтън за 24 часа, за да минимизираме риска от допълнително избухване на заразата. Хората с положителни тестове са изолирани според протокола на Висшата лига. След като тренировката бе отменена и след настъпилия смут в отбора, преценихме, че здравето на футболистите е най-важно и помолихме мачът да бъде отменен. От Висшата лига уважиха молбата ни след като се посъветваха с медицинските лица. Манчестър Юнайтед се извинява на Брентфорд за причиненото неудобство“, гласи официалното съобщение на клуба от "Олд Трафорд".

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА