Германският национал Илкай Гюндоган е първото ново попълнение на Манчестър Сити при Пеп Гуардиола. От официалния сайт на клуба обявиха, че 25-годишният халф идва от Борусия (Дортмунд) и е подписал договор за 4 години.

Според английските медии, сделката е на стойност 20 млн. паунда.

„Развълнуван съм да подпиша с Манчестър Сити. Когато научих за интереса на Сити, сърцето ми искаше да дойда тук и нещата се случиха много бързо. Обичам прекараното време с Борусия (Дортмунд) и искам да благодаря на клуба и феновете за петте много щастливи години, които прекарах там. Те ми дадоха шанс за изява и станах по-добър футболист заради вярата, търпението и доверието, което те показаха в мен”, каза Гюндоган за официалния сайт на Манчестър Сити.

„Сега имам ново предизвикателство и това е да постигна страхотни неща със Сити. Възможността да работя с треньор като Пеп Гуардиола е нещо, което очаквам с нетърпение и съм поласкан да бъда първото попълнение на клуба това лято. Мога да обещая на феновете на Сити, че ще дам всичко да помогна да спечелим както титлата в Англия, така и Шампионска лига”, добави германският национал, който пропуска Евро 2016 заради контузия.

„Илкай е отлична добавка към нашия състав и сме щастливи да бъде при нас. Той е интелигентен и поливалентен полузащитник, който може да играе няколко различни роли на терена. Мисля, че нашите фенове ще са доволни от него и вярвам, че ще бъде много важен играч за нас през следващите години”, каза пък директорът на Манчестър Сити Чики Бегиристайн.