Тотнъм официално обяви назначението на Жозе Моуриньо за мениджър на клуба. Специалния заема поста на уволнения Маурисио Почетино.

Договорът на Моуриньо е до края на сезон 2022/2023.

На Острова разкриха, че известният специалист се е навил да работи в Тотнъм срещу годишна заплата в размер на 13 милиона евро.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След като напусна Манчестър Юнайтед през декември миналата година, Моуриньо отхвърли няколко изгодни оферти, защото не криеше, че голяма му амбиция е отново да работи в Англия, където постигна успехи с Челси и "червените дяволи". 

Очаква се Специалния да дебютира още в събота в дербито на Лондон срещу Уест Хям. Тотнъм гостува на олимпийския стадион в британската столица в 14:30 часа.

"С удоволствие съобщаваме за назначаването на Жозе Моуриньо за главен мениджър. Договорът е до края на сезон 2022/2023", гласи съобщението на клубния сайт на Тотнъм.

"Жозе е един от най-успешните мениджъри във футбола. Той има много богат опит, успява да вдъхновява отборите си, като в същото време е страхотен тактик. Вярваме, че ще внесе енергия и вяра в съблекалнята", коментира изпълнителният директор на "сините" от Лондон Даниел Леви. 

56-годишният Моуриньо е водил до момента Бефика, Униао Лейрия, Порто, Челси, Интер, Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед. 

Той е печелил титлата в четири различни държави - Португалия, Англия, Италия и Испания. Той е един от само тримата мениджъри, спечелили два пъти Шампионската лига с два клуба - Порто през 2004 г. и Интер през 2010 г. Моуриньо е и трикратен шампион във Висшата лига с Челси (2005, 2006, 2015 г.).