Челси победи Уест Хям с 2:1 в едно от лондонските дербита на шестия кръг на английската Висша лига. 

Първото добро положение в мача бе в 27-ата минута. Рийс Джеймс преодоля Форналс и нахлу отляво, за да центрира. Кеерер успя само да изчисти топката в краката на Пулишич, който стреля, но бе блокиран от Пакета и се стигна само до корнер.

Второто полувреме беше напълно различно. Още в 49-ата минута Фофана опита да направи дебюта мечтан. Пое топката на 35 метра от вратата и стреля силно, но топката профуча покрай вратата на Фабиански. След час игра Тухел направи първите си промени. Броха, който подписа нов договор с Челси, и Мейсън Маунт смениха Пулишич и Галахър. Само 2 минути след това Уест Хям поведе.

Пакета отклони топката след корнер, вратаря Менди трябваше да се намесва, но топката попадна в Рийс, който подаде към Михаил Антонио и той бе точен, за да изведе чуковете напред.

Почти веднага Челси можеше да изравни. Центриране в наказателното стигна до Броха, но защитата на Чуковете успя да изчисти топката. Сините потърсиха дузпа в 67-ата минута, когато Лофтъс Чийк падна след сблъсък със Соучек, но съдията не отсъди нищо. В игра за Челси се появиха Чилуел и Хаверц и домакините натиснаха още по-силно.

Стърлинг центрира добре в наказателното към Хаверц, но Зума го изпревари и изчисти. Изравнителният гол падна в 76-ата минута. Дълго подаване бе отклонено към наказателното и Чилуел бе най-съобразителен да чукне топката изпреварвайки Фабиански, за да промуши топката между краката на вратаря.

В 87-ата минута Уест Хям бе много близо до това да вкара втори път. Резервата Корне подаде наляво към Бенрама, който центрира, но прати топката право в гредата. В ответната атака Челси обърна мача.

Броха получи топката и я подаде наляво към Чилуел, който след като вкара асистира на друга резерва Хаверц за второто попадение.

Драмата стана пълна, защото в ответната атака Уест Хям изравни. Джеймс опита да върне с глава към вратаря, но Боуен стигна първи до топката. Ударът му бе избит от Менди, но Корне се разписа с добавката. Намеси се ВАР и съдията бе извикан на монитора да прегледа дали няма нарушение на Боуен. Съдията отмени гола и Челси запази трите точки по инфарктен начин.

Челси е на пета позиция с 10 точки, докато Уест Хям е на 17-о място с 4.