Бившият френски защитник Паскал Шимбонда отново може да играе за Скелмърсдейл Юнайтед, тим от деветото ниво на английския футбол, след като наказанието му от пет мача беше намалено на три, съобщава Ройтерс.

44-годишният Шимбонда, който има един мач за националния отбор на Франция през 2006 година и играл във Висшата лига с екипите на Уигън, Тотнъм, Съндърланд и Блекбърн Роувърс, се оттегли от футбола през 2019 година.

Той пое мениджърския пост на Скелмърсдейл миналия октомври, а клубът вече е на последното място във Висшата дивизия на Северозападната футболна лига. Шимбонда получи наказание от пет мача да не присъства на стадиона, което по-късно беше намалено до три срещи след обжалване, по-малко от седмица след като се присъедини към състава. Той беше изгонен заради напускане на зоната си по време на двубой срещу Барнолдсуик Таун.

"Въпреки че смятаме, че наказанието все още е голямо, ние сме много по-щастливи, тъй като това ще позволи на Паскал да продължи да работи, докато първоначалната санкция, ако беше спазена, щеше да му попречи да го направи. Паскал вече е регистриран като играч и ние наистина бихме могли да го видим да играе на 27 януари", се казва в изявление на клуба.