Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че обявяването на бъдещия наставник на „гражданите” Хосеп Гуардиола още през февруари е изиграло ключова роля за представянето на отбора в борбата за титлата във Висшата лига и довело до загуби от другите претенденти Тотнъм и Лестър. В момента „гражданите” са трети с 60 точки и изостават на 13 точки от лидера Лестър, въпреки че имат мач по-малко от „лисиците”.

„Никога не съм очаквал, че тези домакински срещи с Лестър и Тотнъм ще бъдат загубени. Има много причини защо се е стигнало до това. Не е нормално, когато се вижда как ще завършим сезона. В началото на февруари имаше тези новости за треньорската смяна и за играчите, които няма да вече тук от следващия сезон. Това са неща, които се набиха в главите на футболистите и на тях не им беше лесно да четат вестници и какво ще се случва следващия сезон. Затова им беше трудно да се концентрират”, сподели 62-годишният чилийски специалист.

„Отново сме стабилни и съм щастлив, ако продължим така, както в последните срещи. Ние никога не се предаваме, продължаваме така напред и да се надяваме, че ще се класираме за финала на Шампионската лига. Сигурен съм, че можем да го направим”, допълни Пелегрини.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!