Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини може да понесе дисциплинарно наказание от Английската футболна асоциация, след като отправи остри критики към съдията Марк Клатънбърг при домакинската загуба на „гражданите“ с 1:2 от Тотнъм в неделя.

Поражението остави Манчестър Сити на четвърто място в класирането, на шест точки от лидера Лестър. След мача с „шпорите“ типичното хладнокръвно поведение на Пелегрини беше заменено от гняв срещу рефера. Тотнъм откри резултата в 52-ата минута, когато Хари Кейн вкара спорна дузпа, отсъдена за игра за ръка Рахийм Стърлинг, който беше с гръб при центрирането на Дани Роуз.

„Това беше дузпа, която съдията си беше наумил да свири и я даде. Напълно грешно решение. Топката се удари първо в гърба на Стърлинг, а след това в ръката му. Рахийм дори не виждаше топката в този момент. Същият този съдия в първия мач срещу Тотнъм през есента призна два гола от чисти засади и загубихме с 1:4. Според мен не беше правилно решението да ни пращат същия рефер“, заяви Пелегрини.