Астън Вила и Шефийлд Юнайтед завършиха при 0:0, но без най-важното във футбола - головете в двубой, с който се поднови първенството след 100-дневна пауза заради пандемията от коронавирус.

Мачът се игра без фенове заради глобалната зараза, а преди началото му имаше минута мълчание в памет на жертвите от COVID-19, както и жест на съпричастност към движението срещу расизма Black Lives Matter.

В двубоя не липсваха ситуации за гол, като домакините от Астън Вила създадоха по-чистите положения, но не успяха да вкарат в шестте си удара в рамката на вратата. Гостите им пък отбелязаха редовен гол при единствения си точен шут в края на първото полувреме, а попадението не беше зачетено, макар топката да премина голлинията с целия си обем.

Невиждан гаф беляза рестарта на футбола в Англия ВИДЕО

Българинът с американски паспорт Индиана Василев така и не се появи за домакините от Астън Вила, въпреки че тимът му извърши цели 4 смени.

Астън Вила остава на предпоследно място в класирането само на точка от спасението, докато Шефийлд е шести на една от зоната на евротурнирите.