Халфът на Манчестър Юнайтед Пол Погба контузии в редиците на градския съперник Манчестър Сити преди дербито с него в неделя на „Олд Трафорд” от 18:30 часа българско време. Френският национал си изкара червен картон при победата на „червените дяволи” срещу Арсенал (3:1) в Лондон и е застрашен от три мача наказание. Това означава, че той почти сигурно пропуска дербито с „гражданите”, които след 15 кръга имат аванс от 8 точки пред „червените дяволи” на върха във Висшата лита.

„Надявам се, дори да е лошо да се казва такова нещо, че при тях някои много важни играчи ще се контузят, както се случи при нас”, сподели Пол Погба, който тъкмо се завърна в игра след два месеца извън терените заради контузия.

„Хората не го виждат и не говорят за това. Всеки път обаче при нас се контузват важни играчи преди ключовите срещи. Ако това се случва и при тях, ще има разлика. Една дреболия, която може да ги направи по-слаби”, допълни френският национал.

„Надявам се, че никой няма да се контузи. Бих искал Пол да играе срещу нас. Искам да играем срещу отбори с най-добрите им играчи, за да видим дали тогава ще можем да ги надвием. Надявам се, че той не иска наистина наши играчи да се контузят”, отговори дипломатично мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА