Арсенал победи Манчестър Юнайтед с 3:1 в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига и нанесе поредна загуба на "червените дяволи" след 0:4 от Ливърпул преди дни.

Лондончани поведоха още в третата минута  гол на Нуно Тавареш, оказал се на точното място в наказателното поле на съперника (1:0).

Юнайтед отговори с опасен удар на Антони Еланга в седмата минута, в която публиката на "Емирейтс" се изправи на крака с аплодисменти в подкрепа на Кристиано Роналдо след загубата на едно от новородените му деца.

"Червените дяволи" можеха да изравнят в 11-ата минута, в която Бруно Фернандеш стреля от добра позиция, но защитник блокира удара му.

Силната игра на гостите доведе до греда в 24-ата минута след бомбен шут на Диего Далот.

Минута по-късно Арсенал също показа зъби и Еди Нкетия отправи хубав удар, но Дадид де Хеа се намеси.

Няколко минути след това Еди Нкетия успя да вкара топката в мрежата, след като овладя топката в наказателното поле. След ВАР обаче попадението му бе отменено заради засада, а Арсенал получи дузпа, реализирана от Букайо Сака (2:0) в 32-ата минута.

Само две по-късно Кристиано Роналдо напомни за себе си и се разписа за 2:1, възползвайки се от пас на Неманя Матич. 

Манчестър Юнайтед пропусна чудесна възможност да се оттегли на почивка при равен резултат, след като хубав удар на Алекс Телеш бе спасен от Аарън Рамсдейл.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Първите десет минути на втората част не впечатлиха, но след това стана страшно пред вратата на домакините.

Манчестър Юнайтед получи дузпа в 55-ата минута за игра с ръка на Нуно Тавареш. Бруно Фернандеш застана зад топката, но удари дясната греда.

Само шест минути по-късно Кристиано Роналдо вкара гол, но попадението беше отменено след ВАР заради засада на португалеца.

Не бяха изминали и три минути след това и Диого Далон можеше да изравни, но Рамсдейл спаси хубавия му удар.

В следващите минути играта се поуспокои, за да се стигне до 71-ата минута, в която Граниж Джака изненада Давид де Хеа с удар от границата на наказателното поле за крайното 3:1.

Успехът изкачи Арсенал до четвъртото място, което може да бъде загубено при победа на Тотнъм тази вечер 19:30 часа като гост на Брентфорд. Манчестър Юнайтед пък е на шесто място, на 6 точки зад Арсенал, но с мач повече.