Звездата на Ливърпул Мохамед Салах получи поредното си признание, откакто се завърна на Острова. Египтянинът спечели приза за играч на сезона във Висшата лига, преборвайки Хари Кейн, Кевин де Бройне, Давид де Хеа, Джеймс Тарковски и Рахийм Стърлинг. Вотът бе определен чрез онлайн гласуване на експерти, капитани на отборите и фенове. 

"Много съм щастлив, за мен е чест да спечеля тази награда. Винаги съм искал да се завърна в Премиършип, защото не успях в първия си престой тук. Сега това се случи и съм благодарен. Постигнахме много тази година, но все още имаме два двубоя, така че няма място за отпускане", каза Салах след спечелването на наградата.

"Благодаря на мениджъра Юрген Клоп, уважавам го наистина много и искам да зарадваме него и феновете, като постигнем нещо много специално в края на сезона", добави египтянинът.

Салах се превърна в третия футболист на Ливърпул, който получава наградата от създаването на Висшата лига. Другите победители, които са носели фланелката на мърсисайдци са Майкъл Оуен през сезон 1997/98 и Луис Суарес - 2013/2014.
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА