Манчестър Юнайтед и Саутхемптън завършиха при 0:0 на „Олд Трафорд“ в мач от 27-ия кръг в английската Висша лига.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините, а Маркъс Рашфорд отправи първия по-опасен удар в мача в 16-ата минута.

"Червените дяволи" останаха с човек по-малко в 33-ата минута, след като Каземиро влезе твърдо в краката на съперник и получи жълт картон.

Ситуацията обаче бе преразгледана чрез VAR, бразилецът получи директен червен картон и остави Манчестър Юнайтед с човек по-малко на терена.

След центриране на втора греда в наказателното поле на Саутхемптън в 39-ата минута, Рафаел Варан засече, но Гавин Базуну успя да скъси ъгъла и да се намеси.

Две минути по-късно футболистите на Манчестър Юнайтед имаха претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле от страна на Армел Бела-Котчап, но главният арбитър подмина ситуацията.

Саутхемптън започна по-силно второто полувреме. В 54-ата минута Джеймс Уорд-Праус шутира директно от пряк свободен удар, но нямаше късмет и топката рикошира в напречната греда на вратата, пазена от Де Хеа.

Тео Уолкът бе изведен очи в очи срещу Де Хеа в 65-ата минута, англичанинът потърси далечния ъгъл, но стражът на „червените дяволи“ направи още едно марково спасение.

Бруно Фернандеш шутира от далечна дистанция в 69-ата минута, но топката рикошира в десния страничен стълб на вратата. В ответната атака Саутхемптън тръгна на контраатака, която бе завършена от Кайл Уокър-Питърс и топката отново се удари в страничния стълб, но този път на другата врата.

В 75-ата и в 81-ата минута футболистите на „червените дяволи“ имаха претенции за дузпа заради нарушения съответно срещу Маркъс Рашфорд и Алехандро Гарночо, но те не бяха уважени.

След това равенство Манчестър Юнайтед остава на третата позиция във временното класиране във Висшата лига с актив от 50 точки, а Саутхемптън остава на дъното с 22.

В други срещи от кръга:

Фулъм - Арсенал 0:3
Уест Хям - Астън Вила 1:1
18:30 часа, Нюкасъл - Уулвърхямптън