Последният Саутхемптън измъкна точка у дома в добавеното време, завършвайки 3:3 с Тотнъм в зрелищен сблъсък от 28-ия кръг на английската Висша лига.

Двата тима не бяха много ефективни през първата част, като само Педро Поро (45+1) се разписа в нея след пас на Хьон-Мин Сон и даде аванс на гостите.

Веднага след почивката Че Адамс (46) изравни след асистенция на Тио Уолкът, но Хари Кейн (65) след подаване на Деян Кулушевски и Иван Перишич (74) дадоха комфортна преднина „шпорите“. Тио Уолкът (77) намали след пас на Мара, а в добавеното време Джеймс Уард-Проус (90+3-дузпа) донесе точка на „светците“.

След равенството Тотнъм остана четвърти с 49 точки, а Саутхемптън е на дъното с 23.

В същото време Лийдс спечели убедително с 4:2 при визитата си на Уулвърхемптън и напусна зоната на изпадащите. Харисън (6), Айлинг (49) и Кристенсен (62) дадоха комфортен аванс на гостите, а след това Джони Кастро (65) и Матеус Киня (73) върнаха надеждите на "вълците" поне за точка. Те обаче завършиха мача с намален състав на терена, след като в 84-ата минута Джони Кастро бе изгонен с директен червен картон. Такъв получи и Матеус Нунеш на резервната скамейка в последните секунди, когато пък резервата на гостите Родриго (90+7) оформи крайния резултат. Така Лийдс се изкачи на 14-а позиция с 26 точки и е на точка от 13-ия Уулвс.

Астън Вила пък разби у дома Борнемут с 3:0 след голове на Дъглас Луис (7), Джейкъм Рамзи (80) и Емилиано Буендия (89), за да излезе на десето място с 38 точки. "Черешките" са вече предпоследни с 24 точки.

Брентфорд завърши 1:1 с гостуващия Лестър. Матиас Йенсен (32) вкара гола за "пчеличките", които са осми с 42 точки. Харви Барнс (52) бе точен за "лисиците", които са 16-и с 25 точки и са само на една пред зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!