Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор и неговият мениджър Микел Артета грабнаха месечните награди в Премиър лийг за ноември и декември миналата година.

От лигата решиха този път да връчат призовете общо за двата месеца, тъй като в тях се изиграха по-малко мачове от обикновено заради Мондиал 2022.

Така Йодегор беше избран за Играч на ноември и декември. През този период той вкара два пъти за 2:0 над Уулвърхамптън, отчете се с попадение и асистенция за успеха с 4:2 над Брайтън и подаде за два от головете при победата с 3:1 над Уест Хям, като също така “артилеристите” спечелиха с 1:0 срещу Челси.

Норвежецът стана първият "артилерист"  с месечна награда от септември 2019 насам, когато я спечели Пиер-Емерик Обамеянг.

Артета също беше отличен за четирите поредни победи на Арсенал в последните два месеца на миналата година, взимайки мениджърския приз. Това е четвърта подобна награда за него, откакто е наставник на тима, и втора през този сезон.

За първи път от март 2015-а и двата месечни приза отиват при “артилеристите”, като в предишния случай ги спечелиха Оливие Жиру и Арсен Венгер.