Бившият национал на Англия до 17 години Рикардо Колдър беше осъден на девет месеца затвор заради атака на автомобилен паркинг срещу негова позната, която случайно блъснала автомобила му.

22-годишният футболист получи присъда за нападение с нанасяне на телесни повреди. След произнасянето на съда Колдър беше уволнен от досегашния си клуб – шотландския Инвърнес.

Пред съда са показани видеозаписи от паркинга на заведение, на които се вижда Рикардо Колдър да спори с 24-годишна студентка за медицинска сестра, която седи в колата си, а той се пресяга през отворения прозорец и нанася няколко удара.

Футболистът и жертвата били заедно в нощния бар, където се разбрали да отидат в друго заведение, но всеки със своята кола. При маневрата жената ударила автомобила на Колдър и това извадило от равновесие юношата на Астън Вила.

След нанесените удари жертвата отново ударила луксозния Мерцедес на футболиста, който след това измъкнал студентката от нейната кола и започнал да я удря и блъска. В крайна сметка жертвата подала оплакване, придружено с медицинско свидетелство и видими синини под очите, одрасквания и счупен пръст.