Уест Хям обърна Хъдърсфилд за успеха с 4:3 в двубой от 31 кръг на Висшата лига. С предложения драматичен развой мачът беше прекрасна реклама за футбола, а „чуковете“ наваксаха пасив от три попадения, за да стигнат до обрата след три гола в последния четвърт час.

Марк Ноубъл даде аванс на лондончани с точно изпълнение на дузпа в 15-ата минута. В следващия четвърт част Хъдърсфилд отговори с попадения на Жуниньо Бакуна и Керлан Ахиърн-Грант. В 65-ата минута Ахиърн-Грант се разписа за втори път в мача и „териерите“ поведоха с 3:1.

15 минути преди края Анджело Огбона върна едно попадение за Уест Хям. Шест минути преди края на редовното време Чичарито, който влезе като резерва след почивката, изравни за 3:3. В добавеното време мексиканецът вкара още един гол и донесе победата на „чуковете“.

Така Уест Хям за първи път спечели три поредни домакински мача на „Лондон Стейдиъм“. За последно тимът записа три поредни успеха на собствен терен точно преди три години – през март 2016 г., когато играеше на „Ъптън Парк“.

С този успех Уест Хям излезе на девето място с 42 точки, докато Хъдърсфилд заема последната 20-а позиция с 14 и изглежда сигурен изпадащ, тъй като зоната на спасението го делят 16 пункта.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019