ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Крал Чарлз III ще бъде коронован на 6 май 2023 година в Уестминстърското абатство, съобщиха от Бъкингамския дворец. Това пък може да обърка програмата на английската Висша лига в края на сезона, твърдят британските медии.

73-годишният Чарлз наследява короната след смъртта на майка си кралица Елизабет II, чиято кончина вече промени програмата на елита в английския футбол, тъй като всякакви спортни събития във Великобритания бяха отложени. Има голяма вероятност това да се случи и покрай коронацията на Чарлз III на 6 май (събота).

Според BBC не се планира дълга церемония с много гости, ами точно обратното, а за сравнение през 1953 година коронацията на Кралица Елизабет II продължи четири часа.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Очакванията са церемонията на 6 май да бъде сутринта, но може и мачовете в същия уикенд да бъдат отложени. Засега 6 и 7 май догодина са много далечни дати и все още не са уточнени началните часове на мачовете и телевизионната програма, а ръководителите на Висшата лига трябва да помислят сериозно дали да отлагат мачове, защото сезонът трябва да приключи на 29 май.

Има огромна вероятност двубоите в Лондон да не могат да се проведат на 6 и 7 май, заради липса на полицаи. Органите на реда ще бъдат ангажирани с церемонията по коронация в Уестминстърското абатство. По програма на 6 май в английската столица трябва да се състоят три двубоя - Фулъм посреща Лестър, Тотнъм се изправя срещу Кристъл Палас в лондонски сблъсък, а Уест Хям приема Манчестър Юнайтед.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК