ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Арсенал започна с победа новото първенство във Висшата лига, надигравайки с 2:1 Нотингам. Мачът на стадион "Емирейтс" започна с 30 минути закъснение заради проблем с електронната система на турникетите за маркиране на дигиталните билети, което забави влизането в съоръжението на хиляди фенове. 

Футболистите на Микел Артета доминираха през по-голямата част от срещата и очаквано стигнаха до победата, показвайки, че отново ще бъдат основен претендент на Манчестър Сити за титлата. "Гражданите" също спечелиха на старта - 3:0 при визитата си на Бърнли в петък вечер.

Трите точки за Арсенал дойдоха след голове на Едуард Нкетия и Букайо Сака, а в края Тайво Ауоний вкара почетното попадение за Нотингам. 

Неприятната новина за "топчиите" обаче е контузията на новото попълнение Юриен Тимбер, който напусна принудително терена в началото на второто полувреме. 

Бившият страж на Арсенал Мат Търнър пазеше вратата на Нотингам и имаше доста работа. 

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Избраниците на Артета натиснаха противника от самото начало. Изненадващо обаче гостите създадоха първото чисто голово положение. В 11-ата минута отбраната на "топчиите" пропусна едно подаване, което изведе Бренън Джонсън очи в очи с Рамсдейл. Нападателят обаче не отигра добре ситуацията и стреля над вратата, пропускайки отличен шанс. 

Домакините продължиха да контролират събитията на терена. В 26-ата минута Мартинели проби отляво и опита технично да премине между двама бранители, като успя ефектно с пета да подаде на Едуард Нкетия, който се освободи от съперник и стреля покрай Търнър за 1:0. 

Арсенал бързо удвои преднината си. В 32-ата минута Салиба отне топката от Гибс-Уайт, размени подавания с Партей, след което пусна на Букайо Сака на границата на наказателното поле. Английският национал със страхотен изстрел прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл за 2:0.

След това обаче дойде лошата новина за домакините. В добавеното време на първата част Юриан Тимбер се контузи при единоборство с Джонсън, за което нидерландецът получи и жълт картон. Бившият играч на Аякс излезе за началото на втората част, но отново почувства болка и в 50-ата минута бе заменен от Томиасу. 

Играчите на Арсенал доминираха и след почивката. Създадоха обаче по-малко положения в сравнение с първата част. В 74-ата минута Тросар замени Нкетия. Две минути след това домакините бяха близо до трети гол. Хавертц изведе Деклан Райс, който получи около границата на наказателното поле и стреля, но Търнър докосна топката, след което тя рикошира в гредата и не попадна в мрежата му.

В 79-ата минута и гостите имаха добра възможност. Уили Боли засече центриране от корнер на Гибс-Уайт, но контактът бе с рамото му и топката отиде право в ръцете на Рамсдейл.

В 82-ата Деклан Райс отново бе близо до гола, но пропусна. Секунди след това Еланга, който се появи като резерва, проби на скорост отляво, центрира към Тайво Ауоний, който засече отблизо, намалявайки преднината на Арсенал - 2:1. До края не падна ново попадение и "топчиите" очаквано се поздравиха с успеха.

АРСЕНАЛ - НОТИНГАМ 2:1
1:0 Едуард Нкетия (26), 2:0 Букайо Сака (32), 2:1 Тайво Ауоний (82) 

Арсенал: Аарън Рамсдейл, Томас Партей, Бен Уайт, Уилиям Салиба, Юриен Тимбeр, Мартин Йодегард, Деклан Райс, Кай Хаверц, Букайо Сака, Габриел Мартинели, Едуард Нкетиа
Mениджър: Микел Артета

Нотингам: Мат Търнър, Уили Боли, Джо Уоръл, Скот Макена, Ола Айна, Орел Мангала, Данило, Райън Йейтс, Серж Орие, Бренан Джонсън, Моргън Губс-Уайт
Мениджър: Стив Купър

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024