Бристол Сити сътвори изключителна изненада, след като отстрани Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите за Купата на Лигата. Втородивизионният тим спечели с 2:1 като домакин. След последния съдийски сигнал охранителите на стадион "Аштън Гейт" не успяха да спрат полуделите от радост привърженици на "червеношийките".

Привържениците нахлуха на терена и празнуваха заедно с футболистите. Головете за домакините бяха дело на Джо Брайън и Кори Смит. За Юнайтед точен бе Златан Ибрахимович.

Мениджърът на Бристол Сити Лий Джонсън обяви, че тези футболисти влизат за вечни времена в историята на клуба от Чемпиъншип. "На моменти ние изглеждахме като отбора от Премиършип. Тези момчета влизат във фолклора."

"Невероятно е. Не знам какво да кажа. Играхме брилянтно, както го правим през  целия сезон", сподели донеслият победата Кори Смит.

Интересен факт е, че Бристол Сити е първият отбор от сезон 1990/91, който отстранява четири поредни тима от елитното ниво на Англия - Уотфорд, Сток Сити, Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед. Това за последно стори Шефилд Уензди.