Щастливият мениджър на Лестър Клаудио Раниери се разплака по време на изпълнението на Андреа Бочели, който беше облякъл фланелка на "лисиците" преди мача им с Евертън, спечелен с 3:1. След успеха се състоя церемонията по награждаването на новия шампион на Англия.

Раниери почти не можеше да повярва, когато вдигна титлата високо над главата си след пред препълнените трибуни на "Кинг Пауър Стейдиъм".

„Фантастично е. Всичко беше невероятно, благодаря на хората, които бяха зад нас през целия сезон. Бях много, много концентриран върху това да остана спокоен и, разбира се, съм много, много щастлив. Беше невероятен момент за мен. Да вдигна трофея е нещо специално. Шампиони сме на Висшата лига, това е специално за мен, защото съм печелил трофеи в Испания и Италия, но да стана шампион тук е фантастично", коментира щастливият Раниери.

„Това беше луд сезон. Големите отбори не бяха постоянни, а ние показахме постоянство. Когато дойдох тук за първи път си помислих, че има много добра атмосфера в съблекалнята, всички са приятели и аз опитах да изградя италианска психическа настройка, солидна и силна. В началото нещата не се получаваха толкова добре, но после беше фантастично”, разказа Раниери.

„В началото беше важно да останем във Висшата лига няколко сезона и да се изкачим нагоре, но сега сме шампиони. Знаем много добре, че това е странна година и трябва да я оставим настрани и да се концентрираме върху следващия сезон. Имаме солидна основа”, добави италианецът.

Както е известно, благодарение на титлата в Англия Лестър ще бъде водач на група в Шампионска лига през есента.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!