Бившият мениджър на Лестър Клаудио Раниери призна, че е изненадан от Челси този сезон и не е очаквал такова впечатляващо представяне на „сините” от Лондон под ръководството на неговия сънародник Антонио Конте.

„Впечатлен съм от представянето на Челси, но го очаквах. Стартът на Конте беше много добър. Той се нагоди към първенството за един месец и с помощта на играчите постига страхотни резултати. Гледаме най-доброто от футболисти като Еден Азар и Педро. Изключително съм впечатлен от испанеца. Н’голо Канте си е същият, какъвто беше в Лестър. Маркос Алонсо също прави много добър сезон. Конте си е такъв, какъвто беше в Италия. Неговият характер не се е променил, а без емоционалност в Италия няма как да успееш. Страстта там има ключова роля. Конте обаче много умело се адаптира във Висшата лига. Изключително интелигентен е и това му помогна да промени това, което е нужно в подхода”, анализира Раниери пред Sky Sports.

„Когато аз бях в Челси мястото беше съвсем различно. Преди ерата Роман Абрамович ние трябваше да се борим с големите риби, а това беше трудна задача. Победата над Ливърпул (2:1) в последния кръг на сезон 2002/03 беше от изключително значение, защото ни осигури място в Шампионска лига. Тя промени живота в Челси. Роман обичаше да гледа футбол преди да вземе клуба и си е казал „искам да купя отбор в Англия, но и участник в Шампионската Лига“. В началото той искаше за треньор Свен Горан Ериксон, който беше селекционер на Англия тогава. След това ми каза: „Добре, Клаудио, оставаш на работа. Кажи кои играчи искаш да купим“. Той изгради основите за успехите на Челси”, допълни 65-годишният италиански специалист за своя престой в Челси от 2000 до 2004 година.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА