Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери се закани да не изпуска титлата на Англия, за която води битка с Тотнъм. Италиаецът вече има един сребърен медал от Висшата лига и предупреди, че няма да допусне да получи втори.

"Колегата Маурисио Почетино може да почака още една година. Тотнъм в продължение на целия сезон бе зад нас и не ни притесняваше. На мен ми се иска да запазим преднината си от пет точки. Има хора, които в случай, че Лестър не спечели титлата ще кажат, че "Раниери винаги е на второ място", но нека погледнем кариерата ми.

Бях втори в Челси, ала година преди това ние тепърва започнахме да градим отбор и в хода на сезона добавях играчи. Станахме втори. В Рома пристигнах след втория кръг, когато отборът нямаше никакви точки. В крайна сметка ние събрахме 80, а Интер - 82. Загубих, но можеше ли да постигна нещо повече?

В Ювентус отидох веднага след влизането на отбора в Серия "А". Станахме трети, след това втори. Но какво можех да направя още? В отбора имаше четирима или петима футболисти - шампиони, останалите бяха младежи. В Монако спечелихме Лига 2 и сред това завършихме на 8 точки зад Пари Сен Жермен. Сега се опитвам да спечеля Премиършип и този път искам да съм първи", заяви италианецът. 

По-късно тази вечер(18:15 часа) Лестър посреща Суонзи в двубой от 35-ия кръг, а Тотнъм играе с Уест Бромич в понеденик (22:00 часа).

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!