Воденият от Жозе Моуриньо Манчестър Юнайтед победи трудно с 1:0 като гост Хъл Сити и записа трета поредна победа от началото на сезона в английската Висша лига. „Тигрите” загубиха за първи път през кампанията след победи в първите два кръга. Победният гол за гостите реализира младият нападател Маркъс Рашфорд (90+2).

Златан Ибрахимович не успя да изравни 91-годишния рекорд на Джими Хенсън, след като не се разписа в четвърти пореден мач за клуба от дебюта си. Шведът направи пропуск под проливния дъж още в 8-ата минута, когато прати топката на сантиметри над напречната греда. В 26-ата минута Люк Шоу попречи на Снодграс от домакините да се разпише и се удари в страничната греда, след което му бе оказана медицинска помощ.

В 35-ата минута Хуан Мата центрира отдясно и Рууни шутира от няколко метра, но Дейвис блокира с тяло на голлинията. Гостите претендираха за игра с ръка, каквато нямаше. Последва добавка на Фелайни, но топката бе блокирана.

В добавеното време на първата част Ибрахимович можеше да се разпише атрактивно с пета, но топката не влезе във вратата. Шведът бе в засада при центрирането преди това, но тя не бе маркирана.

След почивката "тигрите" продължиха да се защитават добре, а Мхитарян и Рашфорд влязоха в игра за „червените дяволи”. Марсиал и Рууни направиха пропуски, пращайки топката извън очертанията на вратата.

В 73-ата минута гостите претендираха отново за дузпа за игра с ръка на Мейлър, но отново не получиха 11-метров наказателен удар. Малко след това домакините бяха близо до гола, след като Хъдълстоун шутира от 25 метра, получи се рикошет в Байи, а топката се насочи към опразнения ъгъл на вратата на Де Хеа, но премина встрани.

В 79-ата Рашфорд преодоля Клукас в наказателното поле и шутира, но Якупович спаси. Все пак Рашфорд се превърна в герой за гостите, разписвайки се във втората минута от добавеното време след брилянта асистенция на Уейн Рууни.

Така Юнайтед събра пълен актив от 9 точки след 3 кръга. Хъл Сити остава с 6 точки в актива си.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!