Английският футбол за пореден път бе разтърсен от расистки скандал. Държавата, заради която България бе наказана с глоба и мач пред празни трибуни, се сблъска с проблема на голямото дерби на Манчестър между Сити и Юнайтед.

Привърженици на "гражданите" са обиждали на расистка основа халфа на "червените дяволи" Фред, а за случилото се са докладвали и двата клуба на съдията Антъни Тейлър.

"Всеки, който е обявен за виновен за расистки обиди, ще бъде наказан с доживотна забрана да посещава мачове", казват от Сити, след като са получили клип, на който ясно се вижда как техен фен обижда Фред. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Инцидентът се случи докато Фред се готвеше да изпълни ъглов удар през второто полувреме. Тогава към него полетяха и предмети, а един от тях го удари. Бразилецът 

"Все още сме изостанало общество. За съжаление, това се случва на някои стадиони. Случи се тук, случи се в Украйна с мои приятели. Тъжно е, но трябва да сме с високо вдигнати глави и да забравим за това. Не трябва да им обръщаме внимание, защото те това искат", сподели Фред.