Борнемут и Сток Сити направиха 2:2 в мач от 36 кръг, но равенството гарантира на двата тима оставане във Висшата лига и през следващия сезон. За това помогна и загубата на Хъл Сити с 0:2 от изпадналия вече Съндърланд.

Лис Мусет си вкара автогол в 33-ата минута и даде аванс на гостите, но Джуниър Станислас изравни за „черешките“ в 62-ата. Маме Бирам Диуф отново изведе „грънчарите“ напред в 73-ата, но девет минути преди края Раян Шоукрос си вкара автогол за крайното 2:2. Така Борнемут събра 42 точки и заема десето място в класирането, а Сток Сити е 13-и с 41.

Хъл Сити допусна първата си домакинска загуба под ръководството на Марко Силва в най-неподходящия момент. „Тигрите“ отстъпиха с 0:2 на изпадналия Съндърланд и ще продължат да треперят за оставането си във Висшата лига.

Били Джоунс даде аванс на „черните котки“ в 69-ата минута, когато с глава се разписа след центриране на Джон О'Шей от корнер. Джърмейн Дефоу гарантира победата на гостите във втората минута на добавеното време на мача.

Така Съндърланд постигна първа победа от 11 мача, но остава на последното 20-о място с 24 точки. Хъл Сити е точно над чертата с 34 точки, на две пред 18-ия Суонзи, който тази вечер приема Евертън.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА