Английският таблоид в. „Сън“ разкри заплатите на играчите в Манчестър Юнайтед през настоящия сезон. От публикувания списък става ясно, че с най-голямо възнаграждение при „червените дяволи“ са вратарят Давид де Хеа и нападателят Алексис Санчес, който е под наем в Интер.

29-годишният Де Хеа подписа нов контракт с Юнайтед през септември и така сложи край на спекулациите за бъдещето си. Явно испанският национал е успял да договори и солидна заплата, за да остане на „Олд Трафорд“. Де Хеа парафира до лятото на 2023 година и според условията на договора си получава по 350 000 паунда на седмица или 18,2 милиона годишно. Такава заплатата и на Алексис Санчес.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Трети в листата се нарежда Пол Погба с 290 000 паунда/седмица или 15 милиона годишно. В началото на сезона французинът, който не крие желанието си да напусне Манчестър Юнайтед, поиска нов договор, според който да взима по 600 000 паунда на седмица.

Най-шокиращият факт се състои в това, че един от основните играчи в тима на Оле Гунар Солскяер взима най-малката заплата в целия отбор на „червените дяволи“. Титулярът Скот Мактоминей получава по 10 000 паунда на седмица или по 520 000 на година.