Британското издание „Дейли Мейл“ направи ретроспекция за управлението на бившия собственик Таксин Шинаватра в Манчестър Сити. Публикацията е по случай навършването на 10 години, откакто бившия тайландски премиер купи „гражданите“. Шинаватра управлява клуба само година и го продаде на шейховете от Абу Даби.

Изданието припомня различни интересни случаи от властването на Шинаватра в Манчестър Сити. В този период в клуба бяха привлечени българските футболисти Мартин Петров и Валери Божинов.

Именно с Божинов е свързана и една от любопитните ситуации, описани в „Дейли Мейл“. Според изданието това се е случило по време на лятно турне в Азия. По време на втория мач на тима българският нападател е похапвал пиле от „KFC” на пейката на резервите.

Турнето е белязано с пълна анархия в отбора. В Банкок Дитмар Хаман се прибрал една сутрин от дискотека и заспал до басейна. Германецът бил събуден от мениджъра Свен Йоран Ериксон, който държал две чаши шампанско. На въпрос на Хаман: „Тренер, какво празнуваме?“, а шведът отговорил: „Животът, Кайзере! Празнуваме живота. Знаеш ли, Кайзере, много харесвам това място. Един ден ще дойда тук и ще живея заедно с две хубави жени. Мисля, че ще ми стигнат.“