Защитникът на ПСФК Черноморец (Бургас) Иван Стоянов игра за юношите на Норич до 18 години в мача им със Саутхемптън, но за съжаление срещата беше прекратена заради инцидент със съотборник на българина.
Двубоят приключи 10 минути след началото на второто полувреме при резултат 2:0 за юношите на "светците".

Талантът от Бургас можеше да открие резултата в 10-ата минута, когато засече центриране от корнер, но топката мина покрай гредата. Две грешки на вратаря на Норич - момче от Словакия и също на проби, обаче костваха не само головете. При центриране от корнер вратарят удари в челюстта другия централен бранител, който остана да лежи безжизнен на тревата. Срещата веднага беше прекратена, а младежът откаран с линейка в близката болница.

"Иван се е представил на доста добро ниво. Поне такова е мнението на треньора на 18-годишните момчета от академията на Норич. До 2-3 дни чакаме и официалния репорт на клуба за 6-дневните проби, които българският защитник изкара там", коментира мениджърът на футболиста Антъни Раво от агенцията "Скаутинг тийм".

Иван Стоянов е роден през 1998 година и играе както за мъжете на Черноморец във "В" група, така и в Елитната юношеска група до 19 години. Преди да бъде поставен в центъра на отбраната, е играл и като дефанзивен халф.