Манчестър Юнайтед и Челси завършиха 1:1 в изтеглен мач от 37-ия кръг на английската Висша лига. Маркос Алонсо (60) даде аванс за гостите от Лондон, а Кристиано Роналдо (62) бързо изравни и донесе точката на "червените дяволи".

"Сините" владееха повече топката в началните минути от срещата. В петата Маунт комбинира с Рийс Джеймс, който шутира от дистанция, но Де Хеа боксира далеч от своята врата. В последвалата минута пък Тимо Вернер получи подаване по земя от Джеймс и стреля, но право в ръцете на испанския страж на "червените дяволи".

В 11-ата минута Диого Далот и Виктор Линдельоф не се разбраха, но ударът от движение на германския нападател Тимо Вернер не бе точен. Две минути след това Роналдо опита акробатичен удар, но прати топката далеч от целта.

Атаките на гостите бяха по-чести и в 18-ата минута Жоржиньо намери свободния Канте, който стреля от границата на наказателното поле и Де Хеа улови топката. Девет минути по-късно Канте пое в собствената си половина и изведе Кай Хавертц вдясно по атаката, но германецът шутира встрани от вратата. Секунди по-късно отново Хавертц пропусна изключителен шанс за лондончани след комбинация с Канте, но Де Хеа отрази след слабия удар на германеца.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Девет минути след почивката Хавертц бе намерен с диагонално центриране от Рийс Джеймс, но ударът на германеца с глава беше отразен от Де Хеа. След час игра гостите материализираха превъзходството си в срещата. Рийс Джеймс центрира отдясно към Хавертц, който отигра назад за Маркос Алонсо и испанският бранител реализира за 0:1.

Кристиано Роналдо изравни резултата две минути по-късно след извеждащ пас на Матич и вдигна на крака трибуните на "Олд Трафорд".

Гостите продължиха да доминират и в 80-ата Рийс Джеймс стреля от добро разстояние с левия крак, но топката срещна дясната греда на Де Хеа. Три минути преди края на мача Рюдигер получи жълт картон за задържане срещу Хуан Мата, а минута след това изрита в главата Еланга при спорна топка между двамата, но съдията Майк Дийн не отсъди изгонване на бранителя на гостите. Манчестър Юнайтед натисна в заключителните минути, но не успя да изтръгне трите точки.

След равенството "червените дяволи" са шести с 55 точки и изостават на 5 от четвъртия Арсенал, който е с два мача по-малко. Челси заема твърдо третата позиция с 66 точки.