Манчестър Юнайтед срази Брайтън с 2:0 в отложен мач от 18-ия кръг на английската Висша лига и се върна на победния път след две поредни равенства. Кристиано Роналдо (51) вкара първия си гол за 2022 година, а неговият сънародник Бруно Фернандеш (90+7) в последните секунди оформи крайния резултат. "Чайките" останаха в намален състав в 54-ата минута, когато Люис Дънк получи червен картон. 

Гостите започнаха по-активни и още в 5-а минута Якуб Модер беше изведен на стрелкова позиция, но Давид Де Хеа покри близкия си ъгъл и спаси. Секунди след това стражът на "чайките" Роберт Санчес трябваше да се намесва решително след удар на Джейдън Санчо. До края на първата част Брайтън по-често атакуваше от домакините в в 39-а минута Де Хеа отново трябваше да се намесва решително. Якуб Модер отново остана на голова позиция след центриране отдясно, но испанският вратар изби с вещина в корнер. В 44-а минута Роналдо опита шут от пряк свободен удар, но право в стената.

Шест минути след началото на второто полувреме "червените дяволи" поведоха с гол на Роналдо, който премина през двама играчи на гостите и със страхотен удар преодоля Санчес за 1:0. Малко след попадението Люис Дънк извърши нарушение като последен в отбраната за гостите, а след проверка с ВАР главният съдия го изгони с директен червен картон.

Юнайтед доминираше с човек повече на терена, но Мактоминей и Фред не успяха да удвоят аванса. В 71-та минута Роналдо пресече пас на Роберт Санчес и намери Бруно Фернандеш, но плеймейкърът пропусна от точката на дузпата. Пет минути по-късно Фернандеш върна жеста на Роналдо, който пропусна отличен шанс отблизо с глава. Последваха пропуски на Фернандеш и Магуайър. В седмата минута от добавеното време все пак Бруно Фернандеш се разписа и оформи крайния резултат.

След успеха си Манчестър Юнайтед се върна на четвъртата позиция с 43 точки и има две повече от Уест Хям, изоставайки на четири от третия Челси. Брайтън е девети с 33 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ