Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се завърна това лято в родния си клуб Евертън, но в същото време предупреди привлечения от „червените дяволи” Ромелу Лукаку, че няма да му бъде никак лесно на „Олд Трафорд”.

„Да играеш там е тест за характера. Трябва да бъдеш достатъчно силен ментално, защото в Манчестър винаги се очакват успехи. Ако той остана силен и допринесе с качествата си, с които разполага, ще бъде успех. Ако той започне да се колебае, ще му бъде значително по-трудно”, сподели Рууни пред „Дейли Мейл” за по-младия белгийския национал Лукаку. Според Рууни новият нападател на Юнайтед не трябва да очаква помощ от легендите Райън Гигс, Пол Скоулс или Гари Невил.

„За някои играчи, които са в тима, нещата станаха по-тежки, но това вече не е мой проблем. Аз съм щастлив да се завърна в Евертън”, допълни 31-годишният нападател, който в 559 участия за „червените дяволи” вкара рекордните за клуба 253 гола. Той бе капитан на Юнайтед и спечели с тима пет пъти шампионската титла във Висшата лига и по веднъж ФА Къп и Шампионската лига през 2008 година. Рууни подписа договор с „карамелите” до лятото на 2019 година.