Манчестър Юнайтед измъкна точка в последните минути при гостуването на Стоук Сити в двубой от 22-ия кръг на Висшата лига. "Дяволите" имаха пълен контрол върху играта, но малшанс в 19-ата доведе до гол аванс за домакините след попадение в собствената мрежа на Хуан Мата . В четвъртата минута на добавеното време на мача Уейн Рууни вкара 250-ия си гол за гостите, с който се превърна в едноличен лидер в тази класация.

Манчестър Юнайтед пое инициативата още в началото, но трудно стигаше до голови положение. Домакините пък разчитаха на контраатаки и при една от тях излязоха напред в резултата. В 19-ата минута Арнаутович навлезе в наказателното поле и намери Питерс, който опита да подаде на съотборник. Топката обаче бе отклонена от Мата и се озова в мрежата зад Де Хеа.

Голът не притесни "дяволите", които продължиха да бъдат по-дейният отбор. Положенията пред вратата на стража Грант започнаха да се редят едно след друго. Златан Ибрахимович, маруан Фелайни и Хуан Мата обаче се отчетоха с пропуски и в крайна сметка резултатът остана непроменен до почивката.

През втората част ситуацията на терена не се промени. Юнайтед атакуваше постоянно, но липсата на точност лишаваше тима от така важното изравнително попадение. Малко преди края на редовните 90 минути Джеси Лингард отправи хубав удар, който обаче се отклони в горната греда.

Така се стигна до 90+4 минута, когато на сцената излезе Уейн Рууни. Нападателят се появи на терена през втората част и се превърна в герой за Юнайтед. Той шутира от пряк свободен удар и прати топката във вратата на Сток. Това бе попадение номер 250 за 31-годишния футболист с екипа на "дяволите" във всички турнири, с което той се превърна в реализатор номер 1 в историята на клуба, изпреварвайки Сър Боби Чарлтън. Легендата има 249 гола. 

След като записа 17-и пореден мач без загуба Юнайтед остана на шеста позиция с актив от 41 точки, но е много близо до отборите пред него. Сток пък е девети с 28.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА