Кристъл Палас излъга Борнемут с 1:0 на своя „Сехърст Парк“ в мач от 15-ия кръг на английската Висша лига и записа втора поредна шампионатна победа. Рзервата Джефри Шлуп (76) вкара победния гол за „орлите“.

Домакините играха в намален състав от 19-ата минута, когато Мамаду Сако получи директен червен картон за влизане с високо вдигнат крак в краката на Смит. Седем минути след това мениджърът на „орлите“ Рой Ходжъсн извърши принудителна смяна на контузения Ван Анхолт с Шлуп. Въпреки това именно лондончани можеха да поведат след удар с глава на влезлия в игра Шлуп, но топката премина над вратата. Две минути след това и Борнемут имаше най-добрата си ситуация преди почивката, но Билинг шутира в ръцете на Гуаита.

През втората част Соланке и Калъм Уилсън пропуснаха страхотни възможности за „черешките“, а в 70-ата минута домакините поискаха дузпа за падане на Заха след единоборство с Мефам, но не получиха такава. В 76-ата минута Дфефри Шлуп вкара победния гол за „орлите“ след подаване на Макартър. Няколко минути след това лондончани можеха да удвоят, но този път стражът на гостите реагира блестящо и спаси страхотен удар на Макартър. Две минути преди края и Гуаита направи важно спасяване след шут на Лерма.

След успеха си Кристъл Палас излезе пети с 21 точки. Борнемут остава на 12-а позиция с 16 точки преди останалите срещи от кръга.