Фулъм и Ливърпул завършиха 1:1 на "Крейвън Котидж" в Лондон в мача им от 12-ия кръг на английската Висша лига.

Домакините започнаха по-активно и завърналият се на вратата на гостите Алисон трябваше да се намесва още в началото. Бразилецът първо отрази удар на Кавалейро в петата минута, а след това го спря 10 минути по-късно. Лондончани имаха и претенции за дузпа за ситуция, в която Фабиньо събори Кавалейро в наказателното поле, но и изби топката. След разглеждане с ВАР не бе отсъдено нарушение.

В 25-ата минута Боби Де Кордова-Рийд откри резултата със страхотен удар от границата на наказателното поле, давайки заслужен аванс на водения от Скот Паркър тим. Гостите не отвърнаха на удара, а в Алисон трябваше отново да се намесва в 32-ата минута когато изби топката след шут на Адарабийо. Ангиса пък не уцели вратата при добавката. При центрирането имаше засада и ако се бе стигнало до гол, най-вероятно нямаше да бъде зачетен.

Едва в края на полувремето гостите тръгнаха по-смело в атака. Първата добра ситуация се откри пред Садио Мане, но изстрелът му с глава бе неточен и топката мина над вратата. Мохамед Салах също имаше шанс малко преди почивката, но също шутира неточно.

Втората част започна с положения и пред двете врати. Алисон отрази удар на Кавалейро, а Ареола се справи с изстрел на Салах. След почивката Ливърпул имаше огромно предимство във владеенето на топката, но то не се трансформираше в голови положения. Домакините пък се дръпнаха доста назад, но бяха добре огранизирани и успяваха да ограничат атаките на съперника.

След час игра мърсисайдци стигнаха до най-доброто си положение. Фирмино изведе Хендерсън сред купа от играчи. Капитанът на гостите бе на идеална позиция в наказателното поле, но вратарят на Фулъм направи блестящо спасяване.

Тимът на Клоп все пак успя да стигне до изравняване в 79-ата минута. След удар от фаул на Вайналдум топката се удар в ръка на бранител на домакините и съдията отсъди дузпа, а Салах бе точен от бялата точка. Египтянинът стреля много близо до вратаря и Ареола докосна топката, но не успя да спре влизането й в мрежата.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА