Само френският гранд Олимпик (Лион) проявява интерес към холандския национал Мемфис Депай, който не влиза в плановете на мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и трябва да си намери нов отбор.

В началото на месеца в офисите на англичаните са дошли няколко питания за преотстъпване под наем, но след това всичко е приключило. „Червените дяволи” се отказват от варианта да пуснат футболиста под наем в друг клуб и ще водят преговори само за продажба. 22-годишният футболист бе свързван с Фенербахче, Евертън и Рома, а от лидера във френската Лига 1 Ница отрекоха за каквито и да е било запитвания. Нито един от тези тимове няма обаче сериозен интерес да вземе нападателя.

Преди известно време Мемфис Депай заяви, че иска да продължи кариерата си в английската Висша лига, но засега като вариант му остава само Лион, който предлага много по-малко от 15 милиона паунда, които англичаните искат за холандеца.

През лятото на 2015 година Юнайтед плати 25 милиона паунда за Депай на ПСВ Айндховен, като хранеше големи надежди за него, но той не оправда очакванията и не успя да се наложи в първия тим на английския гранд още по времето на Луис ван Гаал.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА