Мениджърът на Челси Маурицио Сари спокойно даде разяснение за невероятния и невиждан досега във футбола скандал, който се разрази на финала за Купата на Лигата в Англия. Минути преди изпълнението на дузпите между Челси и Манчестър Сити се случи нещо, което дълго време ще бъде дискутирано. Сари искаше да смени вратаря си Кепа Арисабалага, но испанецът категорично отказа да напусне терена и италианският специалист побесня. Смята така и не бе извършена, а Кепа спаси една от дузпите на „гражданите“, но това не се оказа достатъчно за постигането на успех.

На пресконференцията всички журналисти очакваха продължение на скандала, но Маурицио Сари с усмивка обяви, че всичко е било плод на недоразумение. Италианецът мислил, че Кепа е контузен, а вратарят нямал травма и двамата просто не се разбрали.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Просто не разбрах правилно какъв е проблемът му. Установих го, едва когато физиотерапевтът дойде при мен. Беше наистина едно голямо недоразумение. Първоначално разбрах, че вратарят ни има крамп и не може да продължи мача. Но се оказа, че е нямало проблем с Кепа", обясни Сари случилото се по време на срещата.

„Колкото до отиването ми към тунела - сторих го, защото трябваше да остана тих и да не се поддавам на нервите. Кепа е разбрал, че искам да го сменя заради физическия му проблем. Но той е казал, че няма такъв и беше прав. Разбрах цялата ситуация едва когато лекарят дойде при мен. След това говорих с Кепа, само за да уточним нещата. Сега вече разбрах напълно ситуацията и няма лоши чувства между нас", каза още италианският специалист.