Лестър поведе и допусна обрат у дома за загуба от Саутхемптън с 1:2 в мач от третия кръг на английската Висша лига.

Джеймс Мадисън (54) даде аванс на „лисиците“ от пряк свободен удар, но влезлият като резерва Че Адамс (68, 84) се превърна в герой за „светците“ с два гола след асистенции на Бела-Кочап и Уорд-Проус.

Така Саутхемптън записа първа победа за сезона и вече има 4 точки, докато Лестър остава само с точка от три кръга.

Кристъл Палас затвърди добрите впечатления след равенството 1:1 при визитата на Ливърпул в понеделник и срази гостуващия Астън Вила с 3:1 също за първи успех през сезона. Уилфред Заха (7, 58) на два пъти и Жан-Филип Матета (71) бяха точни за пълния обрат на „орлите“, които губеха след ранния гол на Оли Уоткинс (5) за гостите от Бирмингам, които допуснаха второ поражение и то отново при визита. Заха пропусна и дузпа в 58-ата минута за домакините.

Евертън едва измъкна точка у дома срещу Нотингам, с който завършиха 1:1. Бренан Джонсън (81) бе на път да донесе втори успех за гостите този сезон, но Демарай Грей (88) спаси „карамелите“, които спечелиха първа точка след двете поражения на старта.

Фулъм надви трудно гостуващия Брентфорд с 3:2 и записа първа победа за сезона. Де Кордова Рейд (1) и Жоао Палиня (20) дадоха комфортна преднина на домакините от Лондон, но Ньоргаард (44) и Тоней (71) изравниха за „пчеличките“. Александър Митрович (90) обаче донесе трите точки за домакините и нанесе първа загуба на съперника.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!