Саутхемптън вкара три гола в рамките на 25 минути във вратата на Ливърпул и грабна победата, след като изоставаше с 0:2. Битката от 31-ия кръг на английската Висша лига приключи при резултат 3:2 в полза на домакините.

Ливърпул излезе напред в резултата в 17-ата минута. Играчите на Юрген Клоп отнеха една топка в центъра на терена. Коутиньо получи отляво, влезе навътре и с удар от над 25 метра прати топката в долния десен ъгъл. Пет минути по-късно преднината на мърсисайдци бе удвоена. Коутиньо намери Ориги, той продължи към Стъридж, който стреля в далечния ъгъл - 0:2.

До края на полувремето Ливърпул изпусна още две положения за гол, а попадение на Джо Алън бе отменено заради засада.

Вторите 45 минути обаче бяха напълно противоположни. Саутхемптън пропиля дузпа в самото начало на полувремето, но това не сломи играчите.

Кошмарът на Ливърпул започна в 64-ата минута, когато Садио Мане не остави шансове на Симон Миньоле - 1:2.

В последните 10 минути се случи пълния обрат.  В 83-ата Грациано Пеле изравни, след като се справи с двамата централни бранители на Ливърпул и с удар от 20 метра направи 2:2. Три минути след това Миньоле изчисти лошо с крак, Шкъртел отново не успя да се намеси адекватно, а Мане се възползва и реализира за крайното 3:2.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!