Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп взе отношение по расизма, проявен на европейската квалификация между България и Англия (0:6) на 14 октомври. Германецът беше питан дали наказанието на БФС не е прекалено леко за провинения, довели до двукратно спиране на мача. Клоп беше категоричен, че родната ни футболна централа няма вина за расистките прояви на феновете.

"Не съм сигурен какво трябва да бъде наказанието, трудно е да се прецени. Не мисля, че е много важно да обсъждаме каква е санкцията. Важно е да се говори за расизма, за да не се случва отново в бъдеще. Футболната асоциация на България не беше виновна за тази ситуация. Други хора носят вината и трябва да се направи така, че да не действат повече по този начин“, обяви мениджърът на Ливърпул.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Живеем във време, когато този проблем се повтаря непрекъснато. Трябва да се работи. Трябва да се направи така, че тези момчета, не само в България, защото това не е само български проблем, да съжалят за поведението си и да не го повтарят“, допълни Юрген Клоп.