Хъдърсфийлд сензационно победи гостуващия Манчестър Юнайтед с 2:1 в среща от деветия кръг на английската Висша лига и нанесе първа загуба на "червените дяволи" от началото на сезона.

Домакините изковаха третата си победа за сезона с два гола в рамките на пет минути през първата част. Аарън Мууй (28) след асистенция на Томас Инс и  ЛоранДепоарт (33) след грешка на Линдельоф вкараха попаденията за "териерите".

След почивката Жозе Моуриньо пусна в игра Маркъс Рашфорд и Хенрих Мхитарян, които влязоха на мястото на Хуан Мата и Антони Марсиал. Гостите увеличиха натиска, но не бяха точки в завършващата фаза. Удари на Ашли Йънг, Рашфорд и Андер Ерера не намериха целта. Юнайтед все пак стигна до гол в 78-ата минута, когато Рашфорд се разписа след центриране на Ромелу Лукаку.

До края на мача „червените дяволи“ не съумяха да стигнат до ново попадение и регистрираха първа загуба от началото на сезона. Те са втори във временното класиране с 20 точки и на 5 зад лидера Манчестър Сити. Хъдърсфийлд е десети с 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА